Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Quarella

Kvartskomposit

Kvartskomposit är en “tillverkad” sten gjord av 94 % stenmjöl (kvarts) och 6 % bindmedel. Stenen marknadsförs under olika namn beroende på tillverkare men processen är ungefär densamma. Stenmjöl och bindmedel pressas samman under vakuum och mycket högt tryck. Egenskaperna för stenen är nästan som för granit men utbudet på färger är annorlunda. Bearbetningar och urtag är precis som för granit. Materialet finns i 30, 20 och en del finns även i 12 mm tjocklek. Vissa färger finns som lagervara. Övriga färger är beställningsvara med något längre leveranstid.

Quarella kvartskomposit

Quarella är ett Italienskt fabrikat av kvartskomposit.

 

 

Marmorkomposit

Tillverkad marmor göres av krossad marmor och bindmedel som pressas ihop under vakum till block. Därefter bearbetas stenen på samma sätt som natursten och man kan tillverka golv, trappor och fönsterbänkar. Egenskaperna är ungefär de samma som för marmor men utseendet skiljer sig något.

Ett urval av marmorkomposit

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Bilderna visar materialets ungefärliga struktur och färg. Färgerna återges inte alltid korrekt på bild. Olikheter i kornighet, färg och struktur kan förekomma.