Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Bänkskivor till kök

Det finns knappast något bättre och vackrare material till köksbänkskivor än granit. Graniten kommer från världens alla hörn och finns i ett stort urval av färger och mönster. Den polerade ytan behöver inget underhåll och är mycket tålig både mot värme och repor samt är lätt att hålla ren. Man kan även göra bänkskivor av marmor och kalksten men ytan är inte lika tålig. Dessa material ”lever” och man får snabbt en fin patina. Om man önskar en tålig skiva som saknar marmorering eller har en annorlunda färg men har stenens egenskaper finns det kvartskomposit. Skivorna måttanpassas och förses med urtag för häll och vask.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Infästning av vaskar

Urtag och infästning för diskbänksbeslag (vaskar) kan göras på olika sätt i granitskivan. Se exempel nedan.

- Undermontage
Avsett för mindre vaskar, där det är möjligt att ha ett litet språng eller kant i kant med baljan. Vasken fästes underifrån och hela stenens tjocklek syns i urtaget.

- Tunnkantsmontage
Vasken fästes underifrån och en liten kant ca 12 mm polerad sten ses i urtaget. Går att göra med enkel ho eller separata hoar. 

- Inlinemontage
Vasken monteras ovanifrån. Stenen fräses ner motsvarande plåtens tjocklek och vasken monteras plant med skivan. För detta montage måste diskbänksbeslaget vara avsett för inlinemontage (planmonterad, flushfit).

Yta

En polerad ( blank) yta är den mest praktiska ytan på granit. Den framhäver stenens färg och mönster, är reptålig och angrips ej av syror (OBS! Gäller granit). Det går även att få en finslipad (sidenmatt) yta. Färg och mönster blir något diskretare än i den polerade ytan. Den finslipade ytan kan med fördel oljas in med t ex paraffinolja. För marmor och kalksten bör man ha finslipad yta.

Kantformer

Bänkskivorna kan förses med olika kantformer såsom rak kant, rak med radie, postformad, fasettkant, avanitikant m m.

Offert/orderformulär

Ladda gärna ner vår offert- och orderformulär och fyll i din önskan och beställning.