Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Fönsterbänkar i natursten

En snygg fönsterbänk lyser upp hela rummet och är dessutom väldigt praktisk. Det vanligaste materialet till fönsterbänkar är marmor eller kalksten. Även granit och komposit går att använda som fönsterbänk. Fönsterbänkarna tillverkas efter önskat mått och form. Normal tjocklek är 20 mm och kanterna raka med polerad eller finslipad yta. Det går även att få vissa sorter i 30 eller 40 mm tjocklek.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi erbjuder flera valmöjligheter

Exempel på stensorter

 Ett urval av stensorter som passar till fönsterbänkar, fler valmöjligheter finns under material

 

 

 

Fönsterbänkarna monteras på två sätt

- Infällda
Bänkarna fälls in i fönstersmyg. Framkant och en del av kortsidor poleras, främre hörn fasas. Monteras i bruk, fix eller sättlim beroende på underlag.

- Friliggande
Bänken ligger fritt på konsoler. Framkant samt kortsidor slipas och alla hörnen fasas. Monteras normalt med sättlim.

Standardfönsterbänkar

Vi lagerför färdiga fönsterbänkar i två marmorsorter, Ljus Estremoz och Vit italiensk marmor, som ”standardbänkar”. Dessa kan vi leverera med kortare leveranstid. Bänkarna är 20 mm tjocka med polerad yta och tre kanter polerade. Längderna är 1000, 1200, 1400, 1600, 1800 och 2000 mm med djup 150 och  200 mm. Även dessa bänkar kan anpassas till önskade mått.

Se prislista för standardfönsterbänkar: 

 

Finns i webbshopen